2022 06 02
Pokalbis parodoje su Algimantu Kunčiumi ir Romualdu Požerskiu
17:00  val.
NDG

Birželio 2 d. 17 val. Nacionalinėje dailės galerijoje šiuo metu veikiančioje parodoje "Neramūs kūnai. Rytų Vokietijos fotografai 1980 - 1989" vyks susitikimas ir pokalbis su lietuvių fotografais Algimantu Kunčiumi ir Romualdu Požerskiu.


Daugiau informacijos >
2022 06 07
Susitikimas su filmo "Ilgas laikas" autore Tina Bara
17:30  val.
NDG Auditorija

Birželio 7 d. 17:30 val. Nacionalinėje dailės galerijos auditorijoje vyks susitikimas su šiuo metu veikiančios parodos "Neramūs kūnai. Rytų Vokietijos fotografai 1980 -1989" viena iš dalyvių fotografe Tina Bara ir kuratore Sonia Voss.


Daugiau informacijos >
2022 09 10
Diskusijų programa „Empatijos žemėlapis: matyti, girdėti, suprasti, pasakoti“
12:00 - 17:30  val.
NDG Auditorija

Rugsėjo 10 d. Nacionalinėje dailės galerijoje - speciali VGS diskusijų programa "Empatijos žemėlapis: matyti, girdėti, suprasti, pasakoti". Būtent šios pokalbių sesijos apibendrins 2022 m. VGS programos esmę, kviesdamos išgirsti pačių kūrėjų, meno edukatorių, terapeutų, psichologų, netgi karių požiūrį į empatijos klausimus.


Daugiau informacijos >
2022 11 03
Architektūros fondo pokalbių ciklas „Puikioji klaida“
19:00  val.
NDG Auditorija

Lapkričio 3 - gruodžio 1 d., 19 val. NDG auditorijoje vyks Architektūros fondo organizuojamas pokalbių ciklas "Puikioji klaida".


Daugiau informacijos >
2022 11 03
Andriaus Ropolo paskaita „Improvizuok. Prisitaikyk. Įveik.”
19:00  val.
NDG Auditorija

Lapkričio 3 d., 19 val. NDG auditorijoje vyks Architektūros fondo organizuojamas pokalbis, kuris prasidės architekto Andriaus Ropolo paskaita "Improvizuok. Prisitaikyk. Įveik."


Daugiau informacijos >
2022 11 10
AP29: Hans Ibelings "Šiuolaikinė architektūra, planetos šiltėjimas, ekologinio nuosmukio tendencijos"
19:00  val.
NDG Auditorija

Lapkričio 10 d., 19 val. NDG auditorijoje vyks Architektūros fondo organizuojamas pokalbis, kuris prasidės architektūros istoriko ir kritiko Hans Ibelings paskaita "Šiuolaikinė architektūra, planetos šiltėjimas, ekologinio nuosmukio tendencijos"


Daugiau informacijos >

Improvizuok. Prisitaikyk. Įveik.

 

Projektavimo, statybininkų ar tiesiog banali aplinkybių nulemta klaida reiškia problemas ir nuo pirminės idėjos tolstantį rezultatą. Negebėjimas pilnai įgyvendinti savo vizijos yra architekto kaip kūrėjo nesėkmė. Tačiau nenuspėjami pokyčiai ir klaidos gali būti matomi kaip natūralus aplinkos siekis projektą įkonteksinti, o kontekstualus projektas tampa architekto sėkme. Kada klaida tampa sėkme, o kada klaida lieka klaida? Ar klaikūs projektai Kinijoje yra klaida? Ar žalia architektūra yra sėkmė? Paskaitoje bus kalbama per asmeninę patirtį ir kitų architektų pavyzdžius apie architektūros klaidas, nesėkmes, kurios virsta naujais (gerais ar blogais) atradimais.

"Improvise. Adapt. Overcome." - Clint Eastwood frazė filme Heartbreak Ridge.

Andrius Ropolas - architektas, "Office De Architectura" biuro partneris, dirbantis su architektūra per praktiką, tekstą, žodį ir veiksmą. Renginys (išsamiau apie jį - čia) nemokamas. Pokalbis vyks lietuvių kalba. Šis pokalbis yra pirmasis iš ciklo "Puikioji klaida". Išsamiau apie ciklą - čia.