2018 03 07 - 04 08

BLIND DATE

1/2

BLIND DATE

Paroda "BLIND DATE" (liet. "Aklas pasimatymas"), kuria siekiama sudaryti sąlygas regėjimo negalią turintiems žmonėms susipažinti su nacionaliniu dailės paveldu, parengta bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga ir Nacionaline dailės galerija.

Paroda skirta regos negalią turintiems žmonėms. Ekspoziciją sudaro skulptorių Jono Aničo ir Mato Janušonio sukurtos reljefinės paveikslų reprodukcijos, kurias galima liesti rankomis ir tokiu būdu pažinti paveikslo turinį.

Į NDG nuolatinę XX-XXI a. ekspoziciją įsiterpiančios taktilinės reprodukcijos veda per skirtingas XX a. lietuvių tapybos stilistines kryptis, asmenybes bei tematikas, regos negalia turintiems leis pažinti gamtos ir miesto peizažus, portretus ir žmogaus kūno judesius, siurrealistinius vaizdinius.

Kaip pasakoja parodos "BLIND DATE" kuratoriai Agnė Matulevičiūtė, Matas Drukteinis ir Eglė Nedzinskaitė, didžiausias iššūkis buvo atrinkti tokius paveikslus, kurie reikšmingai praplėstų regėjimo negalią turinčių žmonių žinias ir suvokimą apie lietuvių dailę, atskleistų jos įvairovę ir kartu atitiktų bendruomenės poreikius ir tam tikrus kokybinius standartus.

Kuratoriai: Agnė Matulevičiūtė, Matas Drukteinis, Eglė Nedzinskaitė
Reprodukcijų autoriai: Jonas Aničas, Matas Janušonis
Konsultantai: Irma Jokštytė, Alvydas Valenta
Organizatoriai: VšĮ "Krantas", VšĮ "Meno genas"
Partneriai: Lietuvos dailės muziejus, Nacionalinė dailės galerija, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga, Užupio meno inkubatorius
Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, "ElektroMarkt", "Vieversio kulniukai", "VOX ART"