March 31, Tuesday:
Menų dūzgės kovo 30 - balandžio 3 d.
14:00  val.
NDG edukacijos kubas

                     duzges

KULTŪROS EDUKACIJOS SAVAITĖ MOKYTOJAMS

dalyvaukite "Menų dūzgių" renginiuose Nacionalinėje dailės galerijoje (NDG) bei daugybėje kitų Lietuvos kultūros įstaigų. 

Visų renginių kalendorius čia

Renginiai NDG:

kovo 31 d., antradienį, 14 val. "Ko mokytis galima meno muziejuje?" Ekskursija po XX a. Lietuvos dailės ekspoziciją ir NDG edukacinių veiklų pristatymas.

balandžio 1 d., trečiadienį, 14 val. "Integruoti meno ir mokyklose dėstomų disciplinų edukaciniai užsiėmimai Nacionalinėje dailės galerijoje". Atsakysime į klausimą, kaip galima mokytis chemijos, biologijos, istorijos, fizikos ir kitų dalykų meno galerijoje.

balandžio 2 d., ketvirtadienį, 14 val. "Kaip analizuoti ir interpretuoti dailės kūrinį?" Metodų, praktikos pristatymas ir diskusija.

balandžio 3 d., penktadienį, 14 val. "Ko mokytis galima meno muziejuje?" Ekskursija po XX a. Lietuvos dailės ekspoziciją ir NDG edukacinių veiklų pristatymas.

Registracija į renginius vyksta per tinklalapį "Ugdymo sodas"

Pagalba registruojantis čia


Daugiau informacijos >
December 12, Saturday:
Pokalbis su arthur+martha, Vita Gelūniene ir Ed Carroll apie kūrybą socialiniame kontekste
12:00  val.
NDG

ArthurMartha

 

Pokalbis su arthur+martha, Vita Gelūniene ir Ed Carroll apie kūrybą socialiniame kontekste

 Gruodžio 12 d., 12:00 val. Nacionalinėje dailės galerijoje vyks su susitikimas su bendruomenėje kuriančiais menininkais iš Lietuvos ir Didžiosios Britanijos. arthur+martha - menininkų Lois Blackburn ir Philip Davenport duetas. Lois - tekstilininkė, Philip - poetas, teksto menininkas, kuratorius. Kaip duetas arthur+martha bendradarbiauja su visuomeninės paribyje atsidūrusiomis žmonių grupėmis - benamiais, senyvo amžiaus žmonėmis, gyvenančiais globos įstaigose, karo veteranais. Šias grupes menininkai įtraukia į kūrybinę veiklą, kuri sukuria kontekstą "išgirsti" ir fiksuoti gyvenimo istorijas. 

 

Renginyje menininkai pasidalins darbo su bendruomenėmis patirtimi.

Renginys anglų kalba.

Dalyvavimas laisvas, be registracijos.  

 


Daugiau informacijos >

Pokalbis su arthur+martha, Vita Gelūniene ir Ed Carroll apie kūrybą socialiniame kontekste

Gruodžio 12 d., 12:00 val. Nacionalinėje dailės galerijoje vyks su susitikimas su bendruomenėje kuriančiais menininkais iš Lietuvos ir Didžiosios Britanijos.arthur+martha-menininkų Lois Blackburn ir Philip Davenport duetas. Lois - tekstilininkė, Philip - poetas, teksto menininkas, kuratorius. Kaip duetasarthur+marthabendradarbiauja su visuomeninės paribyje atsidūrusiomis žmonių grupėmis - benamiais, senyvo amžiaus žmonėmis, gyvenančiais globos įstaigose, karo veteranais. Šias grupes menininkai įtraukia į kūrybinę veiklą, kuri sukuria kontekstą "išgirsti" ir fiksuoti gyvenimo istorijas. "Dirbtuvių metu darome užrašus to, kas sakoma, siūlome temas, priemones ir kitas kūrybinės stimuliacijos formas, siekdami padėti žmonėms rasti būdus save atrasti ir išreikšti. Mes šiame kontekste esame tarsi katalizatoriai, redaktoriai, kuratoriai - tad negalėtume sakyti, kad galutinis rezultatas yra vien dirbtuvių dalyvių kūrinys. Vis dėlto, tie kūriniai yra sukonstruoti vien iš marginalinėms grupėms priskiriamų žmonių darbų, ir tai dažnai yra jų gyvenimo testamentas".

arthur+marthaprojektuose persipina žodinis pasakojimas, prisiminimai, eksperimentinis rašymas, menas ir dizainas.

Vitos Gelūnienės ir Edo Carrollo kūrybinė veikla pasižymi tuo, kad jie bendradarbiauja su bendruomenės, kurioje gyvena, nariais. Jų veikla yra tęstinė, įtraukia dalyvavimą bei meninį tyrimą ir reiškiasi tose erdvėse, kuriose susiduria bendruomenė, kultūra ir politika. Menininkai teigia, jog kūryba socialiniame kontekste, siekiant ne vien atskleisti žmonių gyvenimą, bet taip pat jiems suteikti prasmingą patirtį, galimybę kurti savo aplinką, yra nuolatinis mokymosi procesas.