2021 05 17
Pokalbių serija apie Aleksandros Kasubos kūrybą ir gyvenimą
19:00; 17:30  val.
Zoom; NDG auditorija

Gegužės 17, 20 ir 21 dienomis Nacionalinėje dailės galerijoje vyks viešų renginių ir susitikimų programa, lydinti Aleksandros Kasubos (1923-2019) retrospektyvą "Formuojant ateitį. Erdvinės Aleksandros Kasubos aplinkos".


Daugiau informacijos >
2021 06 02
Felicity D. Scott paskaita „ Savanoriškas primityvizmas“
19:00  val.
Zoom platforma

2021 birželio 2 d. 19 val. kviečiame į virtualią architektūros istorikės ir teoretikės Felicity D. Scott paskaitą " Savanoriškas primityvizmas".


Daugiau informacijos >
2021 07 22
Paskaita „Lietuviškojo etninio „tipo“ atvaizdas ir jo ištakos: Povilo Višinskio etnografinės fotografijos atvejis“
  val.

Liepos 22 d. 18 val.  NDG Auditorijoje vyks Adomo Narkevičiaus paskaita "Lietuviškojo etninio "tipo" atvaizdas ir jo ištakos: Povilo Višinskio etnografinės fotografijos atvejis"


Daugiau informacijos >
2021 09 30
Eijos-Liisos Ahtilos paskaita ir ekskursija po parodą - ATŠAUKTA
18.00  val.
NDG

DĖMESIO! RENGINYS DĖL AUTORĖS LIGOS ATŠAUKIAMAS.

 

Rugsėjo 30 d., ketvirtadienį, 18 val., Nacionalinėje dailės galerijoje viena žymiausių šiuolaikinių Suomijos menininkių Eija-Liisa Ahtila praves ekskursiją po savo parodą "Galimybė meilei". Vėliau NDG auditorijoje menininkė skaitys paskaitą apie savo pastarųjų metų kūrybą.


Daugiau informacijos >
2021 11 16
Aktualioji dailėtyra. Paskaitų ciklas
18:00  val.
NDG Auditorija

Aktualioji dailėtyra

Kiekvieną šio rudens antradienį Nacionalinėje dailės galerijoje - vieša paskaita iš ciklo "Aktualioji dailėtyra".


Daugiau informacijos >
2021 10 12
Vieša paskaita: „Apie ką tyli paveikslai: Lietuvos dailė 1939–1944 metais“
18:00  val.
NDG Auditorija

Spalio 12 d., 18 val. NDG auditorijoje vyks viešų paskaitų ciklo "Aktualioji dailėtyra: naujausios Lietuvos meno tyrimų atodangos" paskaita "Apie ką tyli paveikslai: Lietuvos dailė 1939-1944 metais".


Daugiau informacijos >
2021 10 19
Vieša paskaita: "Kovos dėl sovietinio paveldo: menininkai ir kultūros veikėjai kaip aktyvistai"
18:00  val.
NDG Auditorija

Spalio 19 d., 18 val. NDG auditorijoje vyks viešų paskaitų ciklo "Aktualioji dailėtyra: naujausios Lietuvos meno tyrimų atodangos" Linos Michelkevičės paskaita "Kovos dėl sovietinio paveldo: menininkai ir kultūros veikėjai kaip aktyvistai".


Daugiau informacijos >
2021 10 26
Vieša paskaita: "XVII ir XVIII a. Vilniaus rūmai ir parkai"
18:00  val.
NDG Auditorija

Spalio 26 d., 18 val. NDG auditorijoje vyks viešų paskaitų ciklo "Aktualioji dailėtyra: naujausios Lietuvos meno tyrimų atodangos" doc. dr. Birutės Rūtos Vitkauskienės paskaita "XVII ir XVIII a. Vilniaus rūmai ir parkai".


Daugiau informacijos >
2021 11 09
Vieša paskaita: "Personifikuotos Lietuvos dizaino istorijos"
18:00  val.
NDG Auditorija

Lapkričio 9 d., 18 val. NDG auditorijoje vyks viešų paskaitų ciklo "Aktualioji dailėtyra: naujausios Lietuvos meno tyrimų atodangos"  dr. Karolinos Jakaitės paskaita "Personifikuotos Lietuvos dizaino istorijos".


Daugiau informacijos >
2021 11 16
Vieša paskaita: "Ar turėjome Lietuvoje Da Vinčį? Vakarų Europos dailė Lietuvos dvaruose"
18:00  val.
NDG Auditorija

Lapkričio 16  d., 18 val. NDG auditorijoje vyks viešų paskaitų ciklo "Aktualioji dailėtyra: naujausios Lietuvos meno tyrimų atodangos"  dr. Aistės Bibirytės-Mackevičiernės paskaita "Ar turėjome Lietuvoje Da Vinčį? Vakarų Europos dailė Lietuvos dvaruose".


Daugiau informacijos >
2021 11 30
Vieša paskaita: "Lietuvos naujoji dailė – ar tai avangardas?"
18:00  val.
NDG Auditorija

Lapkričio 30  d., 18 val. NDG auditorijoje vyks viešų paskaitų ciklo "Aktualioji dailėtyra: naujausios Lietuvos meno tyrimų atodangos"  doc. dr. Lolitos Jablonskienės paskaita "Lietuvos naujoji dailė - ar tai avangardas?".


Daugiau informacijos >

Vieša paskaita: "Personifikuotos dizaino istorijos"

Paskaitoje bus kalbama apie naujausius atradimus Lietuvos dizaino tyrimų srityje ir pristatomi reikšmingi, iki šiol mažai pažinti dizaino kūrėjai. Intriguojantys pavyzdžiai, atrasti tyrinėjant daugiausia asmeninius projektuotojų archyvus, turėtų sudominti: pasakojamos istorijos nukels į XX a. 7 dešimtmetį, kuriame startavo daug svarbių dizaino iniciatyvų. Tai galimybė giliau ir iš arčiau pažinti Lietuvos dizaino asmenybes, jų sukurtus objektus ir juos formavusius procesus, taip pat sužinoti apie atradimus ir iššūkius, kylančius tyrimų eigoje.

Dr. Karolina Jakaitė - dizaino istorikė ir tyrėja, Vilniaus dailės akademijos Dailėtyros instituto mokslininkė, dizaino tyrimų srityje dirbanti daugiau nei 13 metų. Karolinos tyrimų laukas aprėpia temas iš XX a. dizaino istorijos, sovietinio laikotarpio dizaino, tarptautinių parodų ir šiuolaikinio dizaino. Jos naujausia monografija "Šaltojo karo kapsulė: lietuvių dizainas Londone 1968" (LAPAS, 2019) - tai eksportinio paviljono, rodyto Sovietų Sąjungos pramonės ir prekybos parodoje, studija.
Be tiriamosios veiklos Karolina Jakaitė yra aktyvi dizaino lauko dalyvė: kaip kuratorė yra įgyvendinusi dizaino istorijos aktualizavimo projektų, surengusi parodų ir konferencijų, skaičiusi viešų paskaitų Lietuvoje ir užsienyje.

Išansktinė registracija į renginį čia.

Paskaitos tiesiogiai transliuojamos youtube kanale.


Projekto vykdytojas: Vilniaus dailės akademija

Projekto partneris: Lietuvos nacionalinis dailės muziejus / Nacionalinė dailės galerija

Projekto rėmėjas: Lietuvos kultūros taryba