2021 11 04
Filmo „Crip Camp“ peržiūra
17:30  val.
NDG Auditorija

Lapkričio 4 d., 17.30 val. NDG auditorijoje vyks filmo "Crip Camp" peržiūra. Tai pirmasis programos "Negalios savaitė" renginys.


Daugiau informacijos >
2021 11 26
Filmo „The Misfits – 30 Years of Fluxus“ peržiūra ir paskaita
17:00  val.
NDG Auditorija

Į Lietuvą atvyksta rašytojas, režisierius ir kuratorius Lars Movin. Nacionalinėje dailės galerijoje jis skaitys paskaitą apie Fluxus judėjimą ir pristatys savo filmą "Nepritapėliai - 30 metų FLUXUS" ("The Misfits - 30 Years of Fluxus", Danija, 1993, 79 min.)


Daugiau informacijos >

Lars Movin. Filmo

 

Šis filmas - netradicinė dokumentika apie Fluxus judėjimą, tarptautinę menininkų grupę, kuri 7 dešimtmečio pradžioje metė iššūkį ir griovė mūsų supratimą apie tai, kas gali būti menas. Didžioji filmo dalis nufilmuota Venecijoje 1990 m. vasarą, kur, praėjus beveik trims dešimtmečiams po pirmųjų ikonoklastinių Fluxus koncertų Niujorke ir įvairiuose Europos miestuose, su bienale susijusioje didžiulėje parodoje susibūrė dalis pirmųjų judėjimo menininkų. Filme pateikiami interviu su pagrindiniais Fluxus menininkais, jų darbų dokumentacija ir istoriniai archyviniai kadrai iš trisdešimties metų novatoriškų Fluxus pasirodymų, filmų ir vaizdo juostų. Vis tai jungia daugiasluoksnės vaizdo technologijos manipuliacijos.

Originaliuose interviu ir archyvinėje medžiagoje matomi: Eric Andersen, Joseph Beuys, John Cage, Philip Corner, Henry Flynt, Ken Friedman, Jon Hendricks, Dick Higgins, Alison Knowles, Jackson Mac Low, George Maciunas, Jonas Mekas, Charlotte Moorman, Yoko Ono, Nam June Paik, Ben Patterson, Willem de Ridder, Ben Vautier, Emmett Williams, La Monte Young ir kt.

Filmas pelnė daugybę prizų ir yra įtrauktas į įvairias meno ir švietimo įstaigų kolekcijas visame pasaulyje.

Lars Movin gyvena ir dirba Kopenhagoje. Jis yra rašytojas, filmų kūrėjas ir laisvai samdomas kuratorius "Cinematheque" Kopenhagoje. Movin išleido daugiau nei 30 knygų ir režisavo daugybę dokumentinių filmų. Specializuojasi tokiose srityse kaip avangardinis menas, video menas, eksperimentinis filmas, dokumentinis kinas, 6 dešimtmečio Amerikos binikų karta ir Niujorko scena. Dvi naujausios šiemet pasirodžiusios jo knygos yra apie menines, literatūrines William S. Burroughs strategijas ir eksperimentinius Fluxus, Yoko Ono, Bob Dylan filmus. Tarp kitų jo filmų galima paminėti "Patarimai - William S. Burroughs kelyje" ("Words of Advice - William S. Burroughs on the Road", režisuotas kartu su Steen Møller Rasmussen, 2007).

Renginys vyks anglų kalba.

Paskaita bus transliuojama gyvai LNDM "Youtube" paskyroje (nuorodą pateiskime renginio dieną). Filmo peržiūra galima tik NDG auditorijoje.

Norėdami dalyvauti renginyje, užpildykite registracijos formą: https://forms.gle/CFBdx1WKiUYd94yg7

Atvykus bus tikrinamas jūsų Galimybių pasas arba jį atitinkantis europinis pažymėjimas; viso renginio metu privaloma dėvėti apsauginę veido kaukę.