2020 09 18
Tarptautinė mokslinė konferencija „M. K. Čiurlionio kūrybinis palikimas ir jo sklaida: vaizdai ir prasmės, tekstai ir kontekstai“,
11-19  val.
NDG Auditorija

2020 m. rugsėjo  18-19 d. Nacionalinėje dailės galerijoje vyks tarptautinė mokslinė konferencija "M. K. Čiurlionio kūrybinis palikimas ir jo sklaida: vaizdai ir prasmės, tekstai ir kontekstai", skirta M. K. Čiurlionio gimimo 145-osioms metinėms paminėti.


Daugiau informacijos >
2020 10 20
Tarptautinis forumas „Meno skonis rytojaus muziejuje“
9:00-19:00  val.
NDG Auditorija

Spalio 20 d., nuo 9 val. NDG vyks tarptautinis forumas, skirtas šiuolaikinei muziejininkystės, meno muziejų vadybos gerajai praktikai ir ateities tendencijoms apžvelgti.


Daugiau informacijos >

Tarptautinis forumas

 

Ypatingas dėmesys forume bus skiriamas daugiakrypčio muziejaus naratyvų formavimui ir kuravimui, auditorijų auginimo iššūkiams, edukacijai ir įtraukčiai. Atskira pokalbių ir pranešimų dalis - muziejų architektūrinio projektavimo, kultūrinio paveldo objektų pritaikymo muziejinei veiklai problemų bei technologinių inovacijų aptarimas.

Forumas vyks Nacionalinėje dailės galerijoje, Vilniuje, Konstitucijos pr. 22, anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Atsižvelgdami į sunkiai prognozuojamą COVID-19 pandemijos situaciją, planuojame rengti virtualų užsienio pranešėjų dalyvavimą ir numatome galimybę negalintiesiems gyvai įsitraukti į renginį dalyvauti nuotoliniu būdu.

Forumą organizuoja Lietuvos nacionalinis dailės muziejus.

Renginys nemokamas, tačiau būtina registracija: tinyurl.com/y5pkrd59

Daugiau informacijos ir forumo programa: https://www.facebook.com/events/358581648525691/