2015 02 12
Šarūno Nako paskaita-perklausa
18.00  val.
NDG Auditorija

2015 m. vasario 12 d., 18 val., NDG auditorijoje kompozitorius, atlikėjas ir muzikos kritikas Šarūnas Nakas ves paskaitą-perklausą "Minimalizmų projekcijos: ten ir čia, tada ir dabar". Renginys - Aleksandros Kašubos instaliacijos "Spektro užuomina" (1975-2015) NDG - paralelinės programos dalis.


Daugiau informacijos >
2015 03 27
Projektas „BCC: kuratoriai traukia į barą 90+“
17.00  val.
NDG Auditorija

Renginių serija "BCC: kuratoriai traukia į barą 90+" skirta postinternetinės estetikos ir postskaitmeninės būklės temoms. Projekto pavadinimas - tai nuoroda į Hanso Ulricho-Obristo ir Simono Castetso sukurtą platformą "89+", į kurią  postinternetiniai kūrėjai buvo kviečiami apmąstyti naujas pajautas, siejamas su meno gamyba skaitmeniniame amžiuje.


Daugiau informacijos >

2015 m. vasario 12 d., 18 val., NDG auditorijoje kompozitorius, atlikėjas ir muzikos kritikas Šarūnas Nakas kalbės apie šiuolaikinės lietuvių ir JAV muzikos sąsajas. Paskaitoje-perklausoje jis aiškinsis, kaip vos dešimtmečiu pavėlavusios amerikiečių minimalistinės muzikos mados nuo 1975 metų prasiskverbė į Lietuvą ir čia įsitvirtino neįtikėtinai ilgam laikotarpiui.

Sužinosime, jog tai, kas JAV užgimė kaip garažinės ir klubinės kultūros fenomenas, Lietuvoje gana greitai tapo elitinės kūrybos reiškiniu. O skirtinga politinė ir socialinė aplinka netrukdė rastis panašaus skambesio muzikai, abiejose Atlanto pusėse oponavusiai filharmoninei patetikai ir avangardistinei desperacijai, o Lietuvoje - dar ir oficiozinei socrealizmo doktrinai.

Paskaitoje-perklausoje, lydinčioje Aleksandros Kašubos instaliaciją "Spektro užuomina" (1975-2015) NDG, skambės amerikiečių ir lietuvių minimalistinės muzikos ištraukos.

Renginys nemokamas, be registracijos. Daugiau informacijos teiraukitės tel. 2122997