2014 01 30
Suomių architektūros įtaka Baltijos šalims
20.00  val.
NDG auditorija

Architektūros [pokalbių] fondas


Daugiau informacijos >
2014 02 06
„Archyvų šmėklos“ – diskusija Nacionalinėje dailės galerijoje
18.00  val.
NDG auditorija

 Diskusija "Archyvų šmėklos"


Daugiau informacijos >
2014 02 13
Naujosios architektūros tapatybės
20.00  val.
NDG auditorija

Architektūros [pokalbių] fondas


Daugiau informacijos >
2014 03 20
Kampanijos „Myliu Pandą“ atidarymas ir diskusija
17.30  val.
NDG auditorija

Kovo 20 d., 17.30 val. Nacionalinės dailės galerijoje (NDG) vyks kampanijos "Myliu Pandą" atidarymas ir diskusija.


Daugiau informacijos >
2014 04 23
Paskaitų ir pokalbių ciklas „Kas nėra fotografija?“
18.00  val.
NDG auditorija

Beveik visą balandžio mėnesį NDG vyksta paskaitų ir pokalbių ciklas, skirtas šiuolaikinės fotografijos problematikai. Paskutinis ciklo renginys - balandžio 23 d., 18 val.


Daugiau informacijos >
2014 04 29
Makso Valentino paskaita
17:00  val.
NDG auditorija

 

Makso Valentino paskaita "Crowdsourcingo metodo galimybės kultūros institucijų veikloje"


Daugiau informacijos >
2014 09 18
Pokalbis apie apleistų miesto erdvių ir pastatų gaivinimą
20  val.
NDG auditorija

Rugsėjo 18 d. (ketvirtadienį), 20 val. NDG auditorijoje įvyks pirmasis naujo ciklo pokalbis su architekte iš Ispanijos Patrizia di Monte. Architektė kalbės apie gyventojų įtraukimą į apleistų miesto erdvių ir pastatų atgaivinimo procesą. Patrizia Di Monte yra miestų planavimo ir socialinės architektūros profesorė.


Daugiau informacijos >
2014 11 28
Literatūra ir kinas kaip keliavimo būdas ir priemonė sovietmečiu
17.30  val.

Lapkričio 28 d., penktadienį, 17.30 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilniuje) vyks pokalbis-diskusija "Literatūra ir kinas kaip keliavimo būdas ir priemonė sovietmečiu", pirmoji parodos "Teodoras Kazimieras Valaitis. 1934-1974" (kuratorė Giedrė Jankevičiūtė) paralelinės programos dalis.


Daugiau informacijos >

Rugsėjo 18 d. (ketvirtadienį), 20 val. NDG auditorijoje įvyks pirmasis naujo ciklo pokalbis su architekte iš Ispanijos Patrizia di Monte. Architektė kalbės apie gyventojų įtraukimą į apleistų miesto erdvių ir pastatų atgaivinimo procesą. Patrizia Di Monte yra miestų planavimo ir socialinės architektūros profesorė. Ji taip pat dirba architekte Gravalos ir Di Monte studijoje Saragosoje ir vadovauja "Esto no es un solar" projektui, kurio metu 29 apleistos erdvės Saragosoje buvo perdarytos į žmonių naudojamas viešąsias erdves pasitelkiant laikinas intervencijas ir padedant vietos bendruomenėms.

2014 m. rugsėjo 18 - spalio 15 dienomis, ketvirtadieniais, Architektūros [pokalbių] fondas kviečia į pokalbių ciklą "Pasidaryk pats. Aktyvių viešųjų erdvių kūrimas". Su pašnekovais iš Ispanijos, Prancūzijos, Suomijos bei JAV sieksime atrasti ir aptarti alternatyvias aplinkos tobulinimo galimybes bei bandysime atsakyti į klausimą kaip kiekvienas iš mūsų galėtų tapti ne tik viešųjų erdvių naudotojais, bet ir aktyviais jos kūrėjais.

Rugsėjo 25 d. (ketvirtadienį) susitiksime su jaunų architektų grupe iš Prancūzijos "Collectif etc". Šie architektai teigia, kad visi žmonės turėtų būti aktyvūs savo miesto kūrėjai. Fizinė erdvės transformacija yra ta priemonė, kurią Collectif etc naudoja eksperimentuodami ir kurdami savarankiškas urbanistines erdves.
 
"Pasidaryk pats. Aktyvių viešųjų erdvių kūrimas" - tai tryliktas ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDO paskaitų ciklas. Tęstinis įkvepiančių pokalbių renginys su išskirtiniais pašnekovais iš užsienio ir Lietuvos yra skirtas ugdyti humanišką, jautrią, mąstančią ir įžvalgią asmenybę.

Pokalbio tinklapis