2011 05 25
Susitikimas su Zagrebo Šiuolaikinio meno muziejaus kuratore Martina Munivrana
15:30  val.
Auditorija

Susitikimas su Zagrebo Šiuolaikinio meno muziejaus kuratore Martina Munivrana

 

 


Daugiau informacijos >
2011 09 15
Kultūros horizontai 2020. Kultūros praktikos skaitmeniniame amžiuje
10:00  val.
Auditorija

Pokalbių ciklas "Kultūros horizontai 2020. Kultūros praktikos skaitmeniniame amžiuje"


Daugiau informacijos >

Kultūros horizontai 2020. Kultūros praktikos skaitmeniniame amžiuje

Skaitmeninės medijos kaip kultūros fenomenas

Kultūros horizontai 2020. Kultūros praktikos skaitmeniniame amžiuje. Skaitmeninės medijos kaip kultūros fenomenas

Rugsėjo 15-spalio 14 d. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyksta Prancūzų instituto Lietuvoje, Goethe's instituto ir Nacionalinės dailės galerijos organizuojamas pokalbių ciklas "Kultūros horizontai 2020. Kultūros praktikos skaitmeniniame amžiuje". Renginių ciklas skirtas šiuolaikinių technologijų ir kultūros bei meno reiškinių santykio aptarimui įvairiais aspektais. Ciklą sudaro penki pokalbių vakarai, kuriuose dalyvaus kultūros, meno teoretikai ir praktikai iš Prancūzijos, Vokietijos, Lietuvos ir kitų šalių.

Pirmasis pokalbių vakaras "Skaitmeninės medijos kaip kultūros fenomenas" skirtas šiuolaikinių technologijų ir kultūros santykio apmąstymui plačiame kontekste, apžvelgiant sociologinius, komunikacinius, filosofinius aspektus. Pokalbyje dalyvaus Jean-Paul Formentraux (FR), Christoph Deeg (DE), Jekaterina Lavrinec ir Julius Narkūnas (LT). 

Sociologas, III-ojo Lilio universiteto dėstytojas Jeanas-Paulis Fourmentraux (Žanas Polis Furmentrò) vykdo lyginamuosius tyrimus: tiria meninės kūrybos, technologijų ir naujovių socialinėje srityje sąsajas. Jis kalbės apie kultūros ir meno pasaulio virsmus skaitmeninėje eroje. Kaip menininkai naudoja naujas technologijas? Kaip skaitmeninė era veikia vadinamųjų gyvųjų menų suvokimą? Ką reikėtų keisti mokymo programose?

Christoph Deeg yra tinkliaraštininkas, patarėjas ir atstovas žiniasklaidai socialinių medijų, kultūros vadybos ir kompiuterinių žaidimų klausimais. Jis analizuoja šiuolaikines ir ateities komunikacijų bei medijų technologijas ir jų reikšmę kultūros ir mokslo vystymuisi. Christoph Deeg yra neetatinis Hildesheimo universiteto ir Europos universiteto Viadrina dėstytojas Frankfurte prie Oderio. Be to, jis yra projekto "Social-Media-Gaming-Barbecue" sumanytojas ir steigėjas, o taip pat sąjungos "Zukunftswerkstatt Kultur- und Wissensvermittlung e.V." pirmininko pavaduotojas.

Gatvės stiliui, miesto žaidimams ir įvykiams skirto projekto "Laimikis.lt" iniciatoriai - miesto antropologė Jekaterina Lavrinec ir kūrybininkas, socialinių medijų praktikas Julius Narkūnas - pristatys bendravimą viešosiose erdvėse skatinančią iniciatyvą 
Web_0, praplečiančią socialinių medijų sąvoką ir leidžiančią jų principus taikyti ne tik internete, bet ir viešosiose miesto erdvėse.